De cursussen zijn voor volwassenen zonder enige vooropleiding of vaardigheid. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat u kiest voor een persoonlijk ontwerp wat u graag wilt maken.

Betonsnijden
- Een groot of klein beeld
- 1 dag of een dagdeel
- Kosten: klein beeld (kunstmand) 40 euro & groot beeld 100 euro
- Ontvangst met koffie en wat lekkers. Om vervolgens in overleg een ontwerp te maken naar eigen idee of n.a.v. een voorbeeld. Snij uit zacht cenment een beeld met mes en lepels. Op deze manier creëert u uw eigen beeld. Kleine beelden kunnen gelijk worden meegenomen. Grote beelden moeten 5 dagen uitharden.

dsc00656.jpg beeld4.jpg beeld5.jpg beeld6.jpg

Traditioneel beeldhouwen
- Iedere donderdagavond van 19:00 - 22:00 uur.
- Kosten: €15,- (incl koffie & excl materiaal, het materiaal is aanwezig).
- De duur van de cursus hangt af van de grote van het beeld.
- Van klei maak je een beeld.
- Daarna breng je gips over het beeld aan waar door er een mal ontstaat.
- Vervolgens haal je de nog zachte klei er uit met je handen en vul je de mal met cement. Na 14 dagen hak je het gips eraf met een hamer en beitel. De afwerking bestaat uit bijwerken en vijlen van het beeld.

IMG_0501.jpg IMG_0507.jpg

Rondleiding beeldensingel
Om de boerderij ligt een "beeldensingel".
Deze is op afspraak te bezichtigen, leuk voor een bedrijfsuitje, fietstocht, enz. Hoe mooi foto's ook zijn beelden moetje zien en aanraken. Naast werk van mij zijn er ook beelden van de cursisten zelf te bewonderen. Door middel van een uitleg kun je zien hoe uiteindelijk een bronzen of betonnen beeld onstaat. Op deze manier kunt u een goede indruk krijgen hoe het er hier aan toe gaat.
- Kosten: 5 euro en natuurlijk is er ook een lekkere bak koffie of thee met wat lekkers.